woensdag 12 april 2017

De dag kan nog alle kansen op


Even een paar boodschappen doen. Op de fiets maar deze keer. Twee buurmannen leuteren zoals gewoonlijk voor mijn tuinhek. Hun honden schijten mijn hek onder en opruimen ho maar .
Maar mijn kans komt nog wel. Kortom, de dag kan nog alle kansen op.
Ik hoor de ene buurman zeggen dat 50% van het menselijk DNA overeenkomt met dat van een banaan. Waarop de andere buurman zegt; ‘tja, aan de ene kant denk ik dat ook en aan de andere kant, niet. ‘


Had ik al gezegd dat het nog maar negen uur in de ochtend is? Nee?? Oké, het is negen uur in de ochtend.
Een van de buurmannen grijnst naar mij en vraagt of ik nog wat zinnigs te melden heb. ‘Nou, antwoord ik, Feyenoord is na het gelijkspel tegen PEC weer vier punten gezakt in de peiling van Maurice de Hond.’
Omdat het begint te regenen pak ik toch maar de auto.


Bij de supermarkt  scharrel ik mijn boodschappen bij elkaar. Ik hoor een meisje aan de man achter vleeswaren toonbank zeggen:’ ik wilde 3 ons gehakt. De man achter de toonbank is leuker dan zijn deurknop thuis en antwoordt; ‘Oké...en nu niet meer?’ Meisje kijkt hem niet-begrijpend aan, zegt niets en begint driftig op haar mobieltje te rammen. Dat is ook zoiets, die mobieltjes. De jeugd van nu weet niet half hoe goed ze het hebben. Wij moesten vroeger nog 4x op de 9 drukken, om een kleine z te schrijven. Ja, niet dan?
Deze supermarkt verkoopt trouwens 'pannenkoekspek' en 'tostiham'. Vind je het gek dat er allemaal verwarde jongeren rondlopen?!

Bij de kassa zie ik een krant hangen. Grote kop: Vlieland had een buitensporig groot aantal PVV stemmers bij de recente verkiezingen.Fijn dan. Dat je op Vlieland PVV stemt. Wat denk je dan ? Dat IS met de pont vanuit Harlingen komt om op een koud en leeg eiland dood en verderf te zaaien? Hoewel, zo gek is dat ook weer niet. Die gekken zijn tot alles in staat. Zelfs de boot naar Vlieland nemen.
Ook lees ik dat Vlieland vol in zet op camerabewaking langs de wegen in de strijd tegen terrorisme: Want elke Vlielander weet dat het probleem natuurlijk is, dat terroristen altijd te hard rijden, maar dat terzijde.


Voor mij bij de kassa staan twee mannen van een jaar of zeventig, allebei met een golfstok op hun rug, te jammeren dat alles zo duur is tegenwoordig. En gelijk hebben ze. Een stille ramp voltrekt zich. Ouderen die de contributie van de golfclub in termijnen moeten betalen, Kom Op! Ik hoor het Rutte nog zo zeggen:’De waarheid blijft belangrijk in onze tijd.’ Zeker weten , Rutte, maar alleen als er geen andere oplossing is zeker?’


Buiten gekomen zie ik een man vier kleuters in een bakfiets tillen terwijl ik een krat bier in m'n kofferbak zet. Die jaloerse blik in z'n ogen: top!

Maakt mijn dag weer helemaal goed...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...