donderdag 24 augustus 2017

Baby's steeds vaker elke dag geboren

Uit onderzoek blijkt dat in Nederland  baby's niet alleen in het weekend worden geboren maar merkwaardig genoeg ook op doordeweekse dagen. Vooral op maandagen, dinsdagen,woensdagen, donderdagen,vrijdagen, zaterdagen en zondagen komen er relatief veel kinderen ter wereld.
Dat blijkt uit nieuwe analyses van Prof.dr.mr.ir. R.Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker.
In 2016 kwam 12,7 procent van de baby’s op een zaterdag ter wereld, en 11,3 procent op een zondag. De rest werd op een doordeweekse dag geboren.

Vrijdag populair

Vooral de vrijdagen waren populair. Uitschieters waren vrijdag 8 juli met 610 baby’s, en vrijdag 16 september met 599.
Toch blijken het aantal bevallingen in het weekend  een stuk lager dan vijftig jaar geleden, toen was er bijna geen verschil in geboorten tussen weekdag- en weekenddagen. Volgens Prof. Leijdecker, komt dat door de invoering van de vijfdaagse werkweek indertijd. We hadden ineens een extra vrije dag en er hoefde nog maar 8 uur per dag te worden gewerkt. het gevolg was een substantiële toename van seksuele acrobatiek. Bedenk wel; er was in die tijd nog geen dagelijkse tv., geen pc’s, laptops, ipads, ipods, mobiele telefoons, facebook, twitter. Mensen hadden toen nog tijd genoeg om seks te hebben. Wat moest je anders toen..
Ook meer doden op vrijdag
Uit onderzoek van het  O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker blijkt ook dat steeds meer mensen doordeweeks overlijden, ten opzichte van het weekend. In 2016 overleden op een zondag 7 procent minder mensen dan op andere dagen, op een vrijdag juist wat meer. De oorzaak is niet onderzocht maar volgens Leijdeckers is de toename van sterfgevallen op vrijdagen niet zo gek vanwege de invoering van het bekende Happy hour in veel horeca etablissementen. Men stapt dan vaak dronken achter het stuur waardoor door ongelukken veel doden te betreuren zijn. Op zondag is dat veel minder omdat men dan meer moet betalen voor de alcohol enn  wordt er dus minder gedronken c.q. dodelijke ongelukken veroorzaakt. op zondagen. In die zin is de toename van doden op vrijdag wel te verklaren, aldus Prof. Leijdeckers.


Dit was Absurdistisch Magazine Edition I

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...