vrijdag 2 december 2016

PLUK DE DAG: Door T.U.I.G van der Riggel

'Ik hoorde een knip en zag ineens een man met een schaar'
De politie in Termunterzijl is op zoek naar een dagknipper. Een man knipt stiekem de dag van vrouwen af. Hij deed dat ook bij Sanne van der Scharensleep (28). "Ik dacht eerst: is dit een grap? Het was zo'n bizarre situatie."

In augustus stond Sanne (om herkenning te voorkomen wel haar echte naam) om 18.45 uur te wachten op een tram in de Hema. Ze was aan het rondneuzen bij de opgezette vogelspinnen en met vingerverf bewerkte rookworsten,toen ze ineens merkte dat er iemand dicht achter haar stond. "Onnatuurlijk dichtbij, in mijn erogene zone, zeg maar", vertelt Sanne aan Absurdistisch Magazine. Ze deed uit voorzorg haar jas uit om duidelijk aan te geven hoe naakt zij daaronder was.. Maar daarvoor kwam de man niet.

“Ineens hoorde ik een knippend geluid vlak achter mij. Ik draaide me om en zag een man staan met een schaar, die hij meteen terugtrok. Ook zag ik een pluk dagdeel op de grond vallen", zegt Sanne. De man wilde wegrennen, maar Sanne reageerde alert en greep hem bij zijn arm. "Ik riep 'wat doe jij nou weer?'
Je hoort mijn dag niet te plukken!! .Pluk je eigen dag, hee!!
Hij ontkende dat hij iets gedaan had. Ik noemde hem een idioot, hij zei dat ik zelf een idioot was en werd een beetje agressief. Toen heb ik hem maar laten gaan."

Heel bizar

Mensen reageren ook lacherig. "Ik moet er soms ook om lachen, het is ook gewoon heel bizar." Sanne heeft een volle dagindeling, dus dat er een pluk uit was, zag je niet. "Anders had ik er misschien minder om kunnen lachen."
Sanne maakte een melding bij de politie, later deed ze ook aangifte zodat de politie de camerabeelden kon opvragen bij de Hema. Stills van die beelden heeft ze gezien, om te kijken of ze de man herkende. De man werd herkend als Carpie Diem sr., een verwarde serieknipper en gewone man uit het Zuiden van het land.

Nu wil ze vooral dat de man gepakt wordt. "Ik begreep dat hij ook bij een meisje van 13 een pluk van haar dag heeft gestolen. En er zijn op verschillende plekken in diezelfde Hema zes plukjes dagdelen gevonden.  Dus waarschijnlijk zijn er meer slachtoffers."
Waarom iemand zoiets doet, begrijpt ze niet. "Maar die man is ziek, en heeft hulp nodig."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...