zaterdag 30 september 2017

Sinterklaas is een racist: Art. 1.9, laakt aanwervingsbeleid...

Sinterklaas is een racist: Art. 1.9, het landelijk onwetendheidscentrum op het gebied van discriminatie op alle gronden (ras, sekse, leeftijd,seksuele voorkeur, afkomst, etc) laakt aanwervingsbeleid...

Termunterzijl/Madrid – De Sint is weer in het land, maar niet iedereen is daar blijkbaar even tevreden mee. Verschillende personen die solliciteerden voor de baan van Zwarte Piet werden afgewezen omwille van hun huidskleur. Zij stapten naar het Art.1.9, het landelijk onwetendheidscentrum op het gebied van discriminatie op alle gronden.
Sinterklaas.
Nu voor de Sint de drukste periode van het jaar aanbreekt, werft de Goedheiligman zoals alle jaren talrijke interim-Pieten aan om hem te helpen met het verdelen van cadeautjes aan miljoenen kinderen. Blanken die solliciteerden, kwamen echter bedrogen uit: hen werd gewoon verteld dat zij “geen enkele kans maakten op de job van Zwarte Piet”.
Appie van der Krommenweide (79) Loco voorzitter van de Grote Zaadlozerijshow te Termunterzijl,, die zich in zware financiële nood bevond, deed zich voor als zwarte man om toch aangenomen te worden. Hij werd echter op staande voet ontslagen toen de schoensmeer in zijn gezicht uitliep. Hijzelf en verschillende afgewezen aspirant-Pieten besloten toen een klacht in te dienen.
Bedrijfsfeest bij de Sint. Maar liefst 100 % van zijn personeelsbestand is zwart.
Art.1.9, het landelijk onwetendheidscentrum op het gebied van discriminatie op alle gronden onderzoekt nu de zaak. Zij stelden vast dat, buiten de Sint zelf, 100% van zijn medewerkers zwart zijn. Mogelijk is hier sprake van flagrant racisme. De Sint probeerde de zaak uit te leggen door te stellen dat hij het geheiligde principe van positieve discriminatie hanteert, maar haalde daarmee voorlopig bakzeil bij het centrum.
Het is niet de eerste keer dat er een klacht wegens discriminatie wordt ingediend tegen Sinterklaas. Vorig jaar stapten enkele honderden benadeelde kinderen naar de rechter, toen bleek dat kinderen van rijke ouders gemiddeld voor zo’n 125 euro meer speelgoed krijgen van de Sint.
Dit was Absurdistisch Magazine Edtion It

Vanuit Termunterzijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...