woensdag 7 juni 2017

Vlees eten en Passief vlees eten zijn even dodelijk!

Passief vlees eten even gevaarlijk als vlees eten


Termunterzijl – Dat vlees eten het risico op kanker verhoogt, is al lang geen geheim meer. Maar ook passief vlees eten is een stuk gevaarlijker dan eerst gedacht. Na een uurtje in de buurt van een vleeseter zijn de negatieve effecten al merkbaar.
Picture this; je zit nietsvermoedend in een restaurant van een vegetarisch slaatje te genieten, en plots vind iemand aan het belendende tafeltje het nodig om een flink uit de kluiten gewassen entrecôte aan te snijden. Dat is niet alleen een grove inbreuk op jouw recht op gezonde ingewanden, maar ook ronduit gevaarlijk, zo blijkt nu uit een grootschalige metastudie van de het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker o.l.v. Prof.Dr.Mr.Ir.R.Leijdecker (1955).

Bij het versnijden en kauwen van vlees komen er microspiervezels vrij die op het bord van de vegetariër kunnen belanden, of in de poriën blijven kleven. En een Q-koortsje of BSE'tje zijn zo opgelopen..
Soms zijn die microvezels zelfs met het blote oog zichtbaar. Daarom raadt het O.I.L. Onderzoeksinstituut Leijdecker  aan om restaurants voortaan op te delen in een vegetarische zone en een afgesloten zone voor vleeseters, waar ze in alle rust onder elkaar kunnen genieten van hun ongezonde hobby zonder anderen daarin te betrekken.
Daarnaast zou de regering de accijnzen op vlees kunnen verhogen, om een gedragsverandering bij de bevolking te bewerkstelligen. Daarnaast zouden afschrikwekkende teksten op de vleesverpakkingen moeten komen, zoals: “vlees eten is dodelijk” en “ vlees bederft voor het verteerd is”. Hoe minder vleeseters, hoe minder passieve vleeseters, luidt de redenering.
De stichting brandnetelsensatie, een organisatie die zich inzet voor de promotie van plantaardig voedsel, wil echter nog een stap verder gaan. “Vleeseters kiezen er zelf voor om ongezond te leven, maar wie passief vlees eet wordt eigenlijk onterecht een ongezonde levensstijl opgedrongen”, argumenteert Henriette van der Vleesboom (Stichting brandnetelsensatie). “Daarom pleiten wij voor een algemeen vleesverbod in de horeca. Het zou ook goed zijn dat ouders geen vlees meer mogen eten in een afgesloten ruimte bij hun kinderen, bijvoorbeeld in de wagen, of in de eetkamer.”

Een plakje leverworst

Van der Vleesboom pleit ook voor een vleesverbod voor minderjarigen. “Slagers die nog leverworst verkopen, of erger nog, een plakje gratis meegeven aan minderjarigen zouden eens goed in de spiegel moeten kijken. De volgende keer dat de slager vraagt of het ietsje meer mag zijn, gaan die kinderen uiteraard ‘ja’ zeggen. En niemand die daar iets van zegt. Geef die kinderen dan een onbespoten ijsje, als je toch iets wilt geven!"

“Binnen vijftig jaar zullen de mensen zich afvragen hoe het in godsnaam mogelijk was dat we onze kinderen passief en actief vlees lieten mee-eten”, besluit van der Vleesboom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...