zondag 5 maart 2017

De commissie; bescherming persoonsgegevens legt Sinterklaas onder de loep

De commissie;  bescherming persoonsgegevens legt Sinterklaas onder de loep

TERMUNTERZIJL – De commissie, wet bescherming persoonsgegevens onder leiding van waarnemend-waarnemend-loco burgemeester van Termunterzijl en tevens speelgoedtycoon Henk Konijnenpuree (33) stelt een onderzoek in naar Sinterklaas. Die zou het afgelopen jaar kinderen massaal in het oog hebben gehouden, tot in de privésfeer toe. De aantijgingen zijn een nieuwe klap voor de kindervriend nadat ook zijn vaste vriend, Zwarte Piet, dit jaar weer onder vuur ligt bij het Minderhedenforum.
De goedheilig man viel door de mand tijdens het jaarlijkse hoogtepunt van zijn intrede, vorig jaar december , op het balkon van Gemeentehuis Maassluis. “Sinterklaas beweerde in december dat er ook dit jaar geen stoute kinderen waren”, merkt waarnemend-waarnemend-loco-burgemeester Konijnenpuree op. “Dat is een erg boude vaststelling, die alleen maar tot stand kan zijn gekomen door een zekere vorm van massasurveillance. Hoewel het goed mogelijk is dat kinderen uitzonderlijk braaf geweest zijn het afgelopen jaar, garandeert niets dat ze dat ook in de privésfeer waren. Tenzij je dat dus op een of andere manier screent.”
Volgens Konijnenpuree moet Sinterklaas dus op een of andere manier toegang hebben gekregen tot intieme gegevens. “Mogelijk heeft hij het e-mailverkeer tussen ouders onderschept, of kinderen via de webcams op hun laptops en hun smartphones in de gaten gehouden. De commissie wet op de bescherming van persoonsgegevens heeft dan ook beslag laten leggen op het Grote Boek van Sinterklaas, om te onderzoeken of de data waarover de Sint beschikt wel op een koosjere manier zijn verworven. Die database bevat bovendien een schat aan informatie over alle kinderen, waarin ook onze vrienden bij Staatsveiligheid erg zijn geïnteresseerd.”

Kinderfeest


In de entourage van de Sint is niemand bereikbaar voor commentaar. Wel laat Duwertje Blokkendooss, sinds jaar en dag een persoonlijke vriendin van Sinterklaas, weten dat de goedheilig man het intussen gehad heeft met Nederland. “Wet op bescherming persoonsgegevens hier, Minderhedenforum daar… Sinterklaas wil gewoon, net als elk jaar,  kinderen belonen die een heel jaar braaf zijn geweest. Hij doet al eeuwen volstrekt belangeloos, en hij snapt niet waarom de mensen daar nu plots een politiek probleem van maken. Zulke controverses tasten de onschuld aan van wat in essentie gewoon een groot kinderfeest zou moeten zijn.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...