zaterdag 4 maart 2017

Grote online bestelling in veel te kleine doos: kan dat niet anders?

Grote online bestelling in veel te kleine doos: kan dat niet anders?


Een bestelling via het internet wordt vaak geleverd in een veel te kleine doos. Dat zorgt voor een tekort aan karton, zeker nu het aantal internetverkopen in Nederland nog altijd enorm stijgt.
In 2016 gaven we ruim 20 miljard euro uit in webwinkels, dat is een stijging van maar liefst 23 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook het aantal aankopen steeg enorm, we bestelden bijna de helft meer pakketjes.


Veel kartonafval

Goed voor de webwinkels, maar er zitten ook nadelen aan: je kunt weliswaar veel meer kleine kartonnen dozen kwijt in de ruimte in vrachtwagens maar de recyclebedrijven beginnen te morren .De stapels kartonafval bij die recyclebedrijven worden steeds kleiner en dat voelen die bedrijven in de portemonnee.
"Vroeger bestond 30 procent van het papierafval uit folders en ongeveer 70 procent karton. Tegenwoordig is nog maar 20 procent karton", klaagt Poppelien van der Schredder (79) , van recyclingbedrijf de Kartonkiller BV. in Termunterzijl

Irritatie

Online shoppers zijn vaak verbaasd en geïrriteerd over de veel te kleine verpakkingsdozen waarin dingen zoals katten, spinnen, en complete gorilla's worden bezorgd. Een efficiënte oplossing voor dit probleem is er wel, maar wordt door het merendeel van de webshops nog niet benut omdat ze vast zitten aan standaard maten en verandering veel geld kost.


Dit was T.U.I.G van der Riggel

voor Absurdistisch Magazine Edition IT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...