vrijdag 24 maart 2017

'Justitie pleit voor verplichte heropvoeding van mensen zonder vrienden op Facebook ..’

'Justitie pleit voor verplichte heropvoeding van mensen zonder vrienden op Facebook ..’

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer mensen moeite hebben om vrienden te scoren op Facebook.
‘Dat is een zorgelijke ontwikkeling,’ stelt Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker.
Ruim een kwart van de Nederlandse bevolking heeft voldoende vrienden bij elkaar geharkt op Facebook.. Hierbij is geen verschil tussen mannen en vrouwen. Het advies voor kinderen van 4-8 jaar is om dagelijks minimaal een uur te besteden aan werving van nieuwe facebookvrienden. Voor zowel 9-13-jarigen als 71-plussers wordt dagerlijks drie uur aanbevolen en voor 14-70-jarigen is vier uur per dag vrienden werven de norm.
De norm om zeker zeven keer per week op Facebook te vertoeven, waarvan minimaal een keer in het weekend, leeft slechts 15 procent van de bevolking na.
Vrienden werven op facebook nog niet ingeburgerd bij ouderen
Om het aantal vriendenwervingen omhoog te brengen, moet iedere andere vrijetijdsbesteding worden uitgerust met technieken als bijvoorbeeld een ademslot, snelheidsbegrenzer en technologie die het lezen van boeken, kranten en weekbladen blokkeert. Daarvoor pleit  Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker . Hij deed zondag tegenover Absurdistisch Magazine Edition IT een oproep aan de politiek. Leijdecker:’Er zal dan meer tijd vrijkomen voor vriendenwerving. Want zonder vrienden op Facebook tel je niet mee.

Vooral bij ouderen lijkt het alsof het vrienden werven niet is ingeburgerd in het dagelijks leven. Met drie op de tien niet ter zake doende ouderen in de prostaatgerechtigde leeftijd die wel genoeg vrienden werven, kunnen we praten over ondermaats. De groep daarboven heeft nog minder op met facebook, want van de 82- tot 106-jarigen voldoet slechts 13 procent aan de richtlijn. Wordt men ouder, dan neemt de vriendenwerving weer toe: 46 procent van de 110-plussers werft genoeg vrienden op Facebook.

Tot slot vroegen wij Appie van den Krommenweide (79) urinoir designer  en loco-secretaris van de Grote Zaadlozerijshow te Termunterzijl naar zijn mening: van den Krommenweide:’Wat een onzin zeg. Ze willen dat wij meer vrienden werven maar als ik dan reclame maak op facebook voor mijn Grote Zaadlozerijshow word ik geblokkeerd. En als ik dan heel nederig vraag om gedeblokkkeerd te worden, doet facebook dat niet want Facebook gaat over liken,’aldus een verbolgen van den Krommenweide.

Dit was T.U.I.G van der Riggel

voor Absurdistisch Magazine Edition IT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...