dinsdag 15 november 2016

Heb je even voor mij





Shula Rijxman, de grote baas van de NPO, zegt te willen leren van het feit dat Donald Trump tegen alle verwachtingen in de nieuwe president van de Verenigde Staten is geworden. Dat zei ze vandaag in een ingezonden brief met de titel ‘Publieke omroep gaat leren van Trump.’

Gister zag ik haar op tv bij de elite van  De Wereld draait door. Beroeps inquisiteur, M.van Nieuwkerk hoorde alles met een zuinig lachje aan.
Hij verwees naar  de talkshow van Jeroen Pauw. Die was immers al begonnen met leren? Hij had toch een aantal rechtse tokkies uitgenodigd om het volk uit te leggen hoe boos ze zijn? En vooral ook waarom?
Van Nieuwkerk en de rest van de elite was overigens hooglijk verbaasd over de boosheid in de wereld van de tokkies. Hij zelf denkt dat iedereen , net zoals hij en zijn elite, bijvoorbeeld vindt dat zwarte Pieten moeten worden afgeschaft, onder de noemer, dit is discriminatie.
Zelfs het feit dat onderzoek uitwees dat tachtig procent van de Nederlandse bevolking van mening is dat zwarte Piet gewoon Zwart moet blijven.
Dan nog begrijpen van Nieuwkerk, Pauw , Tan en de rest van de elite nog steeds niet dat die tachtig procent ook tegen andere zaken stemmen die de elite niet kan hoog in het vaandel heeft staan.
Daarom moet de elite ook niet verbaasd zijn als in maart a.s. een mannetje met gebleekt haar , in navolging van Trump, heel veel stemmen gaat halen. Evenals een partij als Denk. Die gaan ook scoren, net als Trump.

Het onbegrip en de naïviteit van Nieuwkerk steeg tot grote hoogte toen hij als leermoment voor de elite, voorstelde om Frans Bauer (??) een programma of talkshow te laten maken waar de tokkies ook wat aan hebben. Een soort broodkorsten voor de hongerende vogeltjes, zeg maar.
Frans Bauer, de zanger van heb je even voor mij. De man die Bananasplit presenteerde. Nieuwkerk moet gedacht hebben: ‘ach, die Bauer past precies in het profiel van een rechts-achtig soort talkshowtje. Hij woont in een woonwagen, zingt levensliedjes voor de laagopgeleide tokkies , is niet in staat een zinnig woord over wat dan ook, behalve Chinees eten, te produceren, dus dat kan geen kwaad. En de tokkies zijn voorlopig weer tevreden. Hun aandacht wordt afgeleid van zaken waar ze geen verstand van hebben. En omdat de meesten toch werkloos zijn hebben ze best wel even tijd voor Bauer..

Ik bedoel, drie linkse talkshows waar geen enkele rechts programma tegenover staat en dan aankomen met “misschien iets voor Frans Bauer”. Dan heb je , in mijn ogen, iets helemaal niet begrepen!
Zelden zag ik zo goed in beeld gebracht waarom de mensen , niet alleen in Nederland, maar wereldwijd, zo razend zijn.


Vuilnisman, mag deze zak ook mee!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...