dinsdag 17 januari 2017

PSV-directeur Gerbrands:’We moeten eerst zelf in de spiegel kijken’

PSV-directeur Gerbrands:’We moeten eerst zelf in de spiegel kijken’


In een diepte interview met PSV-directeur Toon Gerbrands over de ontwikkelingen van het Nederlands voetbal enerzijds en de club PSV anderzijds, zegt Gerbrands (59):’Nou , nee, het gaat niet goed met het Nederlands voetbal. Maar, en dat zeg ik met nadruk, wij moeten eerst zelf in de spiegel kijken. Daarom hebben wij bij PSV om het hele veld spiegels gezet zodat de spelers daar, als essentieel onderdeel van de training, in kunnen kijken.
Voorlopig zijn wij begonnen met dagelijks een half uur in de spiegel kijken. Ook in de winterstop. Ik bedoel maar, als je Toon heet moet je ook de toon durven zetten hahhahah,’ lacht de opgewekte directeur.

Op onze vraag waarom PSV weer de boot gemist heeft in de Champions league reageert Gerbrands:’ Kijk, wij zijn een club in ontwikkeling dus…’
‘Een club in ontwikkeling meneer Gerbrands? Bent u niet een beetje in de war? PSV werd in 1913, ik herhaal 1913 opgericht ! Dat is meer dan honderd jaar geleden. Dan kun je toch niet meer spreken van een club in eh..ontwikkeling?’

‘Ja, ik ben blij dat u die vraag stelt want dat is ook de reden voor die spiegels. Want niet alleen op het veld, maar ook thuis bij spelers, staf en bestuur zijn overal spiegels opgesteld. Tot op de toilet aan toe. Dat bedoel ik met club in ontwikkeling. Ik denk dat deze maatregel zal leiden tot grote prestaties op het veld. En dus in Europa.
‘Waarom denkt u dat, meneer Gerbrands?’
‘Simpel, op dit moment moeten alle spelers gedwongen elke dag in de spiegel kijken. Maar als de prestaties verbeteren, wordt die maatregel ook soepeler gehanteerd. Die spiegels zijn een enorme motivatie  voor PSV.
En daarnaast wordt elke supporter die zich misdraagt veroordeelt tot een half jaar dagelijks 3 uur in de spiegel kijken.

Wij  nemen afscheid van Gerbrands die intussen enthousiast telefoontjes beantwoordt van spiegelfabrieken die dubbelzijdige spiegelwanden aanbieden..
Het spel zit op de wagen!!

Dit was T.U.I.G van der Riggel
voor Absurdistisch Magazine Edition IT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...