maandag 9 januari 2017

Vandaag is dé dag om vreemd te gaan! Omdat 39 jaar de leeftijd is om een scheve schaats te rijden..

Vandaag is dé dag om vreemd te gaan!

Omdat 39 jaar de leeftijd is om een scheve schaats te rijden..


9 januari 2017 is een bijzondere datum. Niet omdat het een speciale feestdag is, maar het blijkt dat de tweede maandag na Kerstmis dé dag is om vreemd te gaan. Je voelt hem al aankomen: dat is dus vandaag.
Met Blue Monday in de maand staat januari in zijn geheel nou niet bekend als de meest gezellige maand van het jaar. Het gefeest van december is voorbij en de winterkou begint echt toe te slaan. Blijkbaar zijn dit de perfecte vereisten om vreemd te gaan.

'Geen verrassing'

Volgens onze bronnen melden er in de maand januari liefst 320 procent meer gebruikers zich aan op Glijbaan, een datingsite speciaal voor getrouwde stellen. Daarnaast zegt de website dat 39 jaar DE leeftijd is om een scheve schaats te rijden en dat 9 januari de dag is waarop mensen dat het meest proberen.
Aan Absurdistisch Magazine Edition It vertelt Barbara van der Brokindebroek woordvoerster van Glijbaan, dat ze het geen verrassing vindt. "Op een gegeven moment komt de sleur er in", legt ze uit. "Mensen zijn opzoek naar spanning in hun dagelijkse leven. En, met name, op 9 januari uit zich dat als een vulkanische uitbarsting"
Uw lijfblad ging uiteraard de straat op, in Termunterzijl deze keer, om de meningen te peilen: Hannelore Dichtgekit (40) ‘Ja, luister jongens, ik ben gister net 40 geworden!. Hoe sneu is dat!! Dan mag je dus eindelijk eens buiten de deur ketsen, en dan is de voorgeschreven leeftijd weer 39! Je zou er toch een hitteberoerte van krijgen?’, aldus een teleurgestelde Hannelore Dichtgekit.
Menno van der Vluggertjes (69) ‘Potdorie zeg! Was dat in mijn tijd maar. Helaas krijg ik hem niet meer overeind tegenwoordig. Ik bedoel; dat ga je krijgen hé, na de prostaatgerechtigde leeftijd. ‘
Louis Klembesneden (38) ‘Dat zal je nu altijd weer zien hee! Kan ik eindelijk effe wat anders dan mijn vrouw waar ik al twintig jaar niet meer warm van word en dan lees ik dat je 39 jaar moet zijn om een scheve schaats te rijden. En al was ik dus wel 39, dan heb ik nog steeds geen scheve schaats in huis. Waar haal je die in Godsnaam..?’
Kortom, de meningen zijn verdeeld in Termunterzijl
Dit was T.U.I.G van der Riggel
voor Absurdisch Magazine Edion IT
vanuit Termunterzijl

1 opmerking:

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...