dinsdag 21 februari 2017

Figo-Hein is mannelijk plus-sizemodel: 'Er rust nog steeds wel een taboe op'

Figo-Hein is mannelijk plus-sizemodel: 'Er rust nog steeds wel een taboe op'

Dat vrouwelijke modellen tegenwoordig niet meer allemaal graatmager zijn is geen nieuws, maar de mannen blijven onverminderd dun. Daar kan binnenkort verandering in komen: het mannelijke plus-sizemodel is in opkomst.
"Ik weet eerlijk gezegd niet wat me overkomt, het loopt nu echt storm qua aandacht en opdrachten", zegt Figo-Hein op de Koek (31) uit Swaffeldam. Hij is één van de eerste mannelijke plus-sizemodellen van Nederland. Sinds Figo-Hein is gaan werken als model, is hij gescout door twee meubelbedrijven bedrijven: één in Amsterdam, en één in München. Die willen aantonen dat hun stoelen sterk genoeg zijn om ook plus-size consumenten te kunnen dragen. Figo-Hein past perfect in dat profiel .
Eigenlijk is hij bij toeval in het wereldje terechtgekomen. Zijn vriendin Hennekien Aftandsma is ook plus-sizemodel, en het balletje ging rollen toen een model op haar bureau , tijdens een shoot voor plaspillen, niet in een broek plaste. Toen vroegen ze: kan Figo-Hein niet? Die ziet er echt als een zeikerd uit. En dat bevalt zo goed dat Figo-Hein hoopt binnenkort fulltime als model aan de slag te kunnen. Figo-Hein: ‘En ik viel meteen in voor dat model dat niet kon plassen. En je begrijpt dat ik meteen de hele boel ondergezeken heb. Ik maakte meteen indruk,’ voegt hij er met een vette knipoog aan toe

Taboe

"Tot nu toe rust er nog wel een taboe op plus-size mannelijke modellen, ", zegt Figo-Hein. "Ik bedoel, laatst kwam een plus-size model uit de kast en kreeg meteen grote problemen met zijn omgeving. Ook zijn er gevallen bekend dat plus-size modellen werden mishandeld op straat door zogenaamde plus-size rammers. Sommige mensen gaan zelfs over hun nek als ze geconfronteerd worden met een plus-size model. Vooral social media als Instagram en snapchat blokkeren tegenwoordig de plus-size modellen.
‘Ze voldoen gewoon niet aan de algemeen beschaafd aanvaarde modellenmaten,’ reageert een woordvoerder van deze media.
Kortom, er is nog veel werk aan de winkel voor alle vooroordelen en plus-size -modellenhaat tot het verleden gaan behoren.
Dit was T.U.I.G van der Riggel
vanuit Swaffeldam
voor Absurdistisch Magazine Edition It

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...