zondag 26 februari 2017

VLAAMS BEHANG

Vlaams Behang zet huisschilder op lijst


Swaffel-sur-semois – In oktober trekt de Swaffelse afdeling van het Vlaams Behang naar de kiezer met een Hollandse behanger in de rangen. Bezorgde militanten van de extreemrechtse partij, die ooit veroordeeld is voor het aanzetten tot racisme, vrezen echter dat het originele Vlaamse behang plaats zal maken voor de Hollandse tegenhanger .
Met de beslissing om Jan van der Janssen op onze lijst te zetten, wil Vlaams Behang, Swaffel-sur-semois aangeven dat ieder soort behang welkom is in onze partij”, vertelt lokaal lijsttrekker Pieter de Neuckerl. “Behalve zwarte verf, roze behang en Perzische tapijten natuurlijk (lacht). Het is niet omdat Jan’s  stem niet gehoord mag worden in de maatschappij. Nee, met Hollands behang hebben wij absoluut geen probleem.  Enkel met gekleurd behang.”
Toch groeit intussen het bezwaar bij de harde kern van de lokale VB-fractie. “Wij hebben het niet zo hoog op met al wat afwijkt van de norm”, monkelt Nol op den Krommenaars, die zijn achtste plaats op de lijst moest afstaan aan de nieuwkomer. “En ik heb ook ernstige vragen bij zijn potentie. Ik bedoel, voor je ‘t weet verkondigt Jan, in weerwil van zijn overtuiging, dat in Swaffel-sur-semois het licht op groen staat voor import behang. Dat kan toch de bedoeling niet zijn?”

Discriminatie

De omstreden kandidaat laat de kritiek alvast geen invloed op hem hebben. “Ach wij Hollandse behangers mogen ook niet zomaar chirurg, rechter, of dorpspastoor worden. Waarmee ik maar wil zeggen, wij in Holland weten echt wel wat discriminatie is.  En hoe wij dat in praktijk moeten brengen.Vandaar ook dat ik me in deze partij zo thuis voel!,’aldus een enthousiaste Jan van der Janssen.

Dit was T.U.I.G van der Riggel
voor Absurdistisch Magazine Edition IT
vanuit Swaffel-sur-semois

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...