zondag 5 februari 2017

Termunterzijls stel redt eland uit ijs: 'We hadden nog nooit zoiets gedaan'

Termunterzijls stel redt eland uit ijs: 'We hadden nog nooit zoiets gedaan'


Fucktor van der Blindemol (72)  en zijn vrouw Sagnit  (24) uit het Groningse Termunterzijl waren,  in hun vakantiehuisje in het Friese Tjeukermeer,  aan het eten toen ze buiten iets vreemds zagen. Er bleek een zwaar verdwaalde  eland door het ijs te zijn gezakt, en die kon er niet meer op eigen kracht uitkomen. Meteen kwamen de twee in actie.
Aan Absurdistisch Magazine Edition IT vertelt Fucktor dat hij en zijn vrouw geen seconde hoefden na te denken. "We deden onze schaatsen aan, want daar kwamen wij uiteindelijk voor; om te schaatsen,  en ik pakte een bijl."  Toch had het stel nog geen idee wat ze moesten doen:  "We hadden nog nooit zoiets gezien. Eerst dachten we dat de eland met zijn voorpoten wel op het ijs zou komen, maar blijkbaar was het te diep", vertelt Fucktor.

Bijl

Sagnit besloot maar het heft in eigen hand te nemen. Met een bijl hakte ze de kop van de eland af zodat de rest van het elandenlijf rustig onder het ijs kon schuiven om daar zijn onfortuinlijke weg verder te vervolgen.
Fucktor: ‘Tja, wat moesten we anders? Er zat nu een groot wak in het ijs en als wij niet hadden ingegrepen was dat wak nog groter geworden! Dan zou het leed niet te overzien zijn geweest.. ‘Ja,’  vult zijn vrouw Sagnit opgetogen aan; ‘wij waren hier op een vakantie; een schaatsvakantie, zeg maar. En dan kun je natuurlijk geen wakken veroorloven. En die vakantie was te duur om zomaar die eland zijn gang te laten gaan.’. En na die woorden schaatsen Fucktor en Sagnit vrolijk hand in hand het ijs op.
Wanneer wij van Absurdistisch Magazine in onze auto stappen menen wij in de verte een plons en geschreeuw te horen.  Verbeelding waarschijnlijk. Maar buiten dat; als wij uitstappen moeten wij de ramen nog een keer krabben…..Tja…

Dit was T.U.I.G van der Riggel
voor Absurdistisch Magazine Edition IT

vanuit het ijs in Tjeukermeer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...