zondag 18 december 2016

Friese overheid verbiedt kerstactiviteiten

Friese overheid verbiedt kerstactiviteiten


De Friese autoriteiten hebben de kerstviering op een Termunterzijls georienteerde middelbare school in Sexbierum verboden. Het is voor het eerst dat dit gebeurt.


,,De Termunterzijlse  schoolleiding heeft meegedeeld dat er in de lessen voortaan niet meer mag worden verteld over en gewerkt worden aan Termunterzijlse kerst en/of celibataire gebruiken en het inwijdings-celibataire feest en dat er ook niet meer over gezongen mag worden’’, staat in een e-mail, die de Termunterzijlse afdeling van het Sexbierum College heeft ontvangen.
Ook de deelname van het schoolkoor aan het traditionele dresscode-geborduurde rokkostuums-concert bij het Termunterzijlse consulaat afgelopen dinsdag werd door de Sexbierumse leiding kort onderbroken. De Sexbierumse leiding vond de Termunterzijlse kleding ongepast:
Sexbierum President Wob Vlugopdester (53) : ‘als je je in Sexbierum woont, integreer je. Dan draag je uitsluitend zwarte lap dance kostuums of Groene pooier pimp kleding. Naakt kan natuurlijk ook. Zo niet:dan tonger jet jo mar nei dyn eigen lân’
(vertaling redactie:dan donderstraal je maar op naar je eigen land.)

Dit was T.U.I.G. van der Riggel
voor Absurdistisch Magazine
vanuit Sexbierum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...