dinsdag 13 december 2016

Kerstboom afgetuigd door vandalen

Kerstboom afgetuigd, maar van vernieling blijkt geen sprake...

De verontwaardiging was groot in Termunterzijl nadat zaterdagnacht bleek dat vandalen een grote kerstboom in het centrum hadden gesloopt..
Op verschillende plekken in de stad lagen (kapotte) ballen van de kerstboom op straat. De kerstboom werd echt totaal afgetuigd en in elkaar geslagen.
Ook de slingers werden niet ontzien. Slingers en ballen werden ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De kerstboom zelf ligt inmiddels op de intensive care van de plaatselijk tuincentrum

De politie deed onderzoek en komt tot een opmerkelijke conclusie. Van vernieling is geen sprake. Veertien fietsende Whats-uppers zagen de kerstboom abusievelijk aan voor een kickbokser van de plaatselijke politie. De whats-uppers dachten dat hen een bekeuring vanwege mobiel bellen tijdens het fietsen werd opgedrongen. En dat je dan in de aanval gaat verdient alleen maar lof. ‘Dat zouden meer mensen moeten doen,’ aldus burgemeester Lex van Hepscheuten uit Termunterzijl, die eraan toevoegde niets te hebben met kerstbomen en aanverwante artikelen.
Voor wat betreft de slingers en de ballen bleek de gang van zaken iets anders te zijn gelopen:De fractievoorzitter van de VVD in Termunterzijl had gisteren juist aangifte gedaan. Onnodig voor wat betreft de ballen en de slingers blijkt nu. "De Termunterzijlse ballen en slingers werden 'zinloos vernield' door de wind", aldus de politie van Termunterzijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...