dinsdag 6 december 2016

Over Nieuwe Partijen. Vandaag: Partij van de Gewone Man


Nu GeenPeil heeft aangekondigd om mee te doen aan de verkiezingen is er wéér een politieke partij bij gekomen. Ze zijn al de derde nieuwe anti-establishmentpartij, na Forum voor Democratie en VNL. Zouden er wellicht nog meer nieuwe partijen op stapel staan?

Dat vroegen wij van Absurdistisch weekblad ons ook af en gingen op onderzoek uit en kwamen uit bij  de “Partij van de Gewone Man” (PvdGM)
Deze recent opgerichte partij staat voor “Law and Order”, aldus oprichter en voorman van de partij; Jan van der Jansen (47): ‘Wij zijn er voor alle gewone mensen. Ook invaliden en minder begaafden daaronder. Voorwaarden om lid te worden zijn simpel bij ons; tatoeages vanaf de nek tot bij de stuit, bier uit blik drinken en minimaal drie maanden lid zijn van een klaverjasvereniging.

Op onze vraag enkele speerpunten van de nieuwe partij noemen, antwoordt van de Jansen:’ Nou gewoon: wij draaien niet langer heen om het hete hangtaboe m.b.t tot de elite van dit land. Wij willen hun aangeboren arrogantie aan de kaak stellen. Wij zijn al bezig om centra van heropvoeding in te richten voor leden van de bestaande elite.
Wij beraden ons nog op een verplichte ombouwing naar gewone man.
Daarnaast zal de elite in drie dagdelen worden aangeleerd om spruitjes te eten en het lekker te vinden. Ook kroketten en zoute drop staan als verplichte voedingselementen op het programma.
Bezoeken aan klassieke concerten en klassiek ballet worden streng verboden. Daarvoor in de plaats wordt elke gewone man aanbevolen om verplicht een “heb-je-even-voor mij concert”  van onze beoogd lijstduwer, Frans Bauer te bezoeken.

Verder willen wij een totale verandering op woon/eetgebied. Wanneer wij zijn gekozen worden lunches en diners afgeschaft. Is niet meer van deze gewone tijd. Voortaan wordt er uitsluitend gegeten in een schaftlokaal.
Ook het ontbijt wordt vervangen door gewoon schaften. Met name het ontbijten in bed wordt streng verboden. Als je schaften op bed wil, ga je maar in de keuken slapen, is mijn motto.

‘Kortom: Ik ga absoluut niet aan de democratie morrelen. Ik zeg maar zo: iedereen in dit land heeft de broek aan, maar IK bepaal welke,’ aldus partijvoorzitter van der Jansen.

Wij van het Absurdistische Weekblad vragen ons bezorgd af waar het heen gaat met de wereld…

T.U.I.G van der Riggel
vanuit Termunterzijl
Voor Absurdistisch Weekblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...