donderdag 29 december 2016

Oliebol in een nieuw jasje: lekker met Maden en Wilde Kardinaalmuts

Oliebol in een nieuw jasje: lekker met Maden en Wilde KardinaalmutsMet kerst achter de rug en het nieuwe jaar in aankomst is het weer tijd voor oliebollen. Elk jaar staan er weer rijen voor de oliebollenkramen waar ze traditioneel mét of zonder krenten worden verkocht. Maar ook de speciale bollen met heel andere smaken worden steeds populairder.
In de Albert Heijn zijn ze al te koop: de ‘Afribol’ met cayennepeper, kokos en rumrozijnen. En dat zien we steeds vaker. Oliebollen met verschillende smaken, die niet eens zoet hoeven te zijn.
Wij van Absurdistisch Magazine gingen op onderzoek uit naar deze Nieuwetijdse Oliebol:

Veelzijdig

Op internet zijn er meer dan genoeg recepten voor hartige oliebollen. Ook foodtrendwatcher Annemiek Aanmijnhola merkt het. "Mensen krijgen nu pas echt door hoeveel je eigenlijk kan doen met oliebollen. De zoete varianten zijn populair, maar hartig zijn ze ook heerlijk."
"Ik bak zelf mijn oliebollen met verse maden en konijnenkeutelpuree. Wondvocht bijvoorbeeld is heel ouderwets maar dat vind ik zo lekker. Er zijn nu zelfs ook wat ‘gezondere’ oliebollen die niet in de frituur hoeven, maar in de oven gaan. Hoe leuk is dat!"
Tv-kok Pommetje Hoekneus bakt al jaren hartige oliebollen. "Je kan er zoveel mee doen. Noem het maar op en je kunt er oliebollen mee maken." Hij heeft voor ons oliebollen met gebakken Tarantula en Rioolspin, brandnetel en wormvocht-saus gemaakt.
"Hartige oliebollen zijn heerlijk. Ik maak ze altijd nét wat kleiner zodat ze leuk op tafel staan. Denk aan bitterballen, bestrooid met geroosterde mini-vogelspinnen tijdens een borrel ergens. Nadeel is dat je de uitwerpselen nog moet verwijderen. Met hartige oliebollen kan dat dus ook prima. Dip ze lekker in beschimmelde maïs uit Mexico."
Wil je de recepten van Pommetje zelf eens proberen? Wij hebben ze hieronder zodat jij met oudjaar je vrienden kunt verrassen met nét wat andere oliebollen.

Recept Nieuwetijdse oliebol
1: 50 g. verse maden uit bedorven groente en een eetl gehakte brandnetel
2: 50 g. Vogelspin en geschept Tarantula
3: 50 g. Gedroogde cavia en 50 g. beschimmeld maïs
2 liter dooiedienderolie om in te frituren

3 meel en gist
Dit was T.U.I.G. van der Riggel
Voor Absurdistisch Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje

Noodbevel Dokkum om demonstraties Kortjakje In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht. Die maatregel is genomen omdat de politie in...